高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:黑龙江单招网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

佳木斯职业学院2016年单招考试英语试卷及答案(4套)

来源:互联网

时间:2016-01-05

阅读数:617

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(一)

一、单项选择(共10小题 每题2分,共20分)

 1. Andy's artistic talent was apparent by the time           enrolled in high school.

A. he           B. him         C. his            D. himself

2. Let you and           promise that we shall always remain faithful to what is in our heart.

A. I        B. me       C. my        D. mine

3.           Child in the United States must receive some form of educational instruction.

A. Everyone        B. Every one      C. Every          D. Each one

4. Since the job was going to be tough, he asked only           he trusted to assist him.

A. they         B. them      C. those      D. whom

5. Although signs of           dishonesty in school, business, and government seem much more numerous in recent years than in the past, could it be that we are getting better at revealing dishonesty?

A. so         B. those              C. such          D. such a

6.           Would be a fairly long speech in a play is often presented as a recitative in an opera.

A. That          B. There         C. It           D. What

7. Although Washington lived more than 200 years ago, there is still much           we can learn from him today.

A. as              B. when               C. who           D. that

8.           it is you have heard, you'd better ask her about it in person.

A. Whatever      B. What              C. Either           D. Whether

9.           writer is better known in China, Charles Dickens or Mark Twain?

A. Which             B. What               C. Either       D. Whether

10. They were all very tired, but          of them would stop to have a rest.

A. any         B. some       C. none      D. either

二 连线题(共10小题 每题2分,共20分)

                                          

A. attack           1.an animal, especially if you don’t know what kind of animal it is

B. claw            2.an unknown animal that is big and frightening

C. creature          3.with a lot of hair

D. dinosaur           4.the mark left on the ground by a foot

E. footprint           5.a part that sticks out at the back of an animal’s body

F. hairy              6.a large animal that lived thousands of years ago

G.. monster           7.something that continues to exist after death

H. spirit              8.the sharp nails that some animals and birds have on their feet

I. tail                9.to use violence against someone

J. deck              10.a floor on a boat

 

三、词组互译 (共10小题,每小题2分;满分20分)

1. for sure                        6.马上、一会             

2. at the edge of                7. 到处旅行

3. at least                          8. 保持冷静

4. rely on                          9. 有大量的…

5. look out                        10. 远处的

 

四、用所给词的适当形式填空(共10小题,每小题2分;满分20分)

bamboo    colleague    construction site    distant     goods 

legend     poet        rush               set        trade

1 A_____ is the place where something is being built.

2 To_____ means to buy and sell things.

3 If you _____ some where you go there quickly.

4 _____ is the opposite of near.

5 _____ are things you can buy or sell.

6 A_____ is a very old story which is probably not true.

pan style="mso-spacerun:'yes';font-family:宋体;color:rgb(0,0,0);font-size:12.0000pt;mso-font-kerning:0.0000pt;" >

7 The sun rises in the east and _____ in the west.

8 A_____ is someone who writes poems.

9 A_____ is someone who works with you.

10_____ is a plant which grows quickly and is used to make furniture.

 

五、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

A

 One day when Jack was walking in the park, he saw a woman, who lived a few miles away,sitting on a bench with a dog beside her. The dog was looking up at the woman. Jack walked up to the woman and said, “Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while?”

“Of course,please sit down,”Sue said. Jack sat down next to Sue on the bench, and they talked quietly together. The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed. “That’sa nice dog, isn’t he?”Jack said, pointing at the animal. “Yes, he is. He’s handsome. He’s a bit of a mixture, but that’s not a bad thing. He’s strong and healthy.”

  “And hungry,”Jack said. “He hasn’t taken his eyes off you. He thinks you’ve got some food for him.” “That’s true”, Sue said, “But I haven’t.”

  They both laughed and then Jack said, “Does your dog bite?”

  “No,”Sue said. “He’s never bitten anyone. He’s always gentle and friendly.”

   Hearing this, Jack decided to hold out his hand and touched the animal’s head. Suddenly it jumped up and bit him. “Hey!” Jack shouted. “You said your dog didn’t bite.”

   Sue replied in surprise, “Yeah, I did. But this is not my dog. My dog’s at home.”

1.The dog looked at the woman because _________.    

A .the woman wanted to feed him

B. the woman was friendly    

C. he was strong and healthy

D. he was hungry    

2.Jack and Sue were _________.    

A. friends

B. next—door neighbors    

C .strangers

D. in the same family    

3.Jack touched the dog because he believed _________.    

A .the dog was handsome

B .Sue’s dog was unfriendly    

C. the dog belonged to Sue

D. Sue’s dog was at home      

4.We can infer from the passage that _____.    

A. Sue gave a wrong answer

B. Jack made a mistake    

C. the dog wasn’t dangerous

D. both Jack and Sue liked the dog      

5.Which of the following can be the best title of the passage?

A.A Wrong Question

B. Sue’s Dog    

C.A Pleasant Meeting

D. Sue’s Friend

B

Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing or reading. After several months had gone by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I would say to myself,“I wonder why that woman doesn’t wash her window. It really looks terrible.”

  One bright morning I decided to clean my flat, including washing the window on the inside. Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly visible. Her window was clean! Then it dawned on me. I had been criticizing(批评)her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window. That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own shortcomings?

  Since then,whenever I wanted to judge (评判) someone, I asked myself first, “Am I looking at him through my own dirty windows?”Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world about me more clearly.   

6.The writer couldn’t see everything clearly through the window because_____.    

A. the woman’s window was dirty

B .the writer’s window was dirty    

C. the woman lived nearby

D. the writer was near-sighted    

7.The writer was surprised that _________

A. the woman was sitting by her window    

B. the woman’s window was clean    

C. the woman did cleaning in the afternoon    

D. the woman’s window was still terrible   

8.“It dawned on me”probably means “______”.    

A.I began to understand it

B. it cheered me up    

C.I knew it grew light

D. it began to get dark    

9.It’s clear that _________.    

A .the writer had never met the woman before    

B. the writer often washed the window    

C. they both worked as cleaners    

D. they lived in a small town    

10.From the passage, we can learn________.    

A. one shouldn’t criticize others very often    

B. one should often make his windows clean    

C. one must judge himself before he judges others      

D. one must look at others through his dirty window

 佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(一)答案

一 单项选择(共10小题,每小题2分;满分20分)

ABCDD    DDDAC

二 连线(共10个小题,每小题2分;满分20分)

1—5

C     G    F    E    I  

6—10

D     H    B    A    J  

三 词组互译  (共10小题,每小题2分;满分20分)

1.肯定地                             6.in no time  

2.在…的边缘                         7.get around 

3.至少                               8.keep cool

4.依靠                               9.be heavy with

5.小心  当心                        10.in the distance

四、适当形式填空(共10小题,每小题2分;满分20分)

1—5

construction site   trade  rush   distant   goods 

6—10

legend   sets   poet   colleague    bamboo

五、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

1.D     2.A     3.C     4.B     5.A

6.B     7.B     8.A     9.A     10.C
 

佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(二)

一. 翻译短语(每题2分,共20分)                            

1 首先_______________               2 寻找__________

3 休假__________________            4 开账户 __________________

5 跟上_________________             6 建立 __________________

7 长大_______________               8  结果 __________________

9 单独地,独自地________________    10 即将发生________________

 

二、选择单词完成下列句子 (每题2分,共20分)


amusing  boring  intelligent  nervous  organised  patient popular serious  shy   strict

1. I’m       not really interested in chemistry - I find it ________.

2. There are a few ______ students in my class. They never say anything or try to answer any of the questions.

3. Our maths teacher is very ______ . He gets anger if we don't do our homework or if we speak in class.

4. To be a good teacher you need to be _______ .This is because there are a lot of things to do each day.

5. May English teacher is very _______ .He always makes us laugh in the lesson.

6. All the students like Mr Wood. He is a very _______ teacher.

7. Mr Wood is a very ______man. He knows the answer to any questions.

8. Jane is always very _____ before an exam and she can't eat anything.

9. Our history teacher is very ________ man. He's  nice, but he never smiles.

10. Mr Wood is a very ______ teacher. He never gets anger, even when his students behave badly.

三、单项选择(每题2分,共20分)

 

1.Generally there are ___television programs for children on Saturday.

A little                       B much

C a large number of            D a large amount of

2 When they got to the lecture-room ,there were ___ left.

A only few seats               B a very few seats  

  C only a few seats             D   so a few seats

3. There are several pretty girls standing under the tree, but______ are known to me.

A neither      B none     C no one    D all

4. In one year rats eat 40 to 50 time _____weight.

A its          B and      C their     D theirs

5. You’d better continue to use the same spelling of your name as ___ you used in your application.  

A one      B the one     C any    D some one

6. The little baby was left alone, with ____ to look after it. 

A someone         B anyone

C not one          D no one

7. John can play chess better than ____ else.

A the one   B no one 

C any one   D another

8. Children should be taught how to get along with _____.

A another        B other

C others          D any other

9 .The poor man lived on wild berries and roots because they had___ to eat.

A nothing else     B anything else   

 C something other    D nothing other

10. I got the cinema ____ day, Tuesdays ,Thursdays, and Saturdays.

A each other   B every other  C this and the other  D all other

四、完形填空. (每题2分,共20分)

Many Chinese students find it difficult to learn English, but not Chinese, because Chinese is their mother language. In fact Chinese is much more difficult to  1  than English.

Still some students in other countries can speak Chinese very   2  . If you don’t see them, you will take them for Chinese. What   3  them successful?

“For me, conversation is the most helpful. I try to speak in  4  . If you only listen to what others speak , you will be good at   5  , but if you talk as much as you can, you will find you can speak  6  ,” says Jenny Brown, an English girl now  7  Chinese at Beijing University.  8  is interested in Chinese and its history. She thinks that to learn a language, one must try to know  9  about the country.

Chinese is different from English,  10  we can use the same way inlearning it. It is conversation. 

(   )1. A. talk  B. say   C. learn  D. know

(   )2. A. well  B. good  C. bad  D. badly

(   )3. A. makes   B. make  C. let   D. lets

(   )4. A. English   B. Japan  C. French   D. Chinese

(   )5. A. listen   B. talk   C. listening D. talking

(   )6. A. good English  B. good Chinese C. bad English D. Bad Chinese 

(   )7. A. picking up  B. catching up   C. studying  D. teaching 

(   )8. A. He   B. She   C. Her   D. His

(   )9. A. something   B. anything   C. nothing   D. everything

(   )10. A. so    B. and   C. also  D. but

 

五 Reading Comprehension(每题2分,共10分)

When Christopher Columbus landed on the then unnamed Costa Rica in 1502, he saw many Indians wearing gold earrings. So he thought the land must be rich in gold. He named the place Costa Rica, which means “rich coast” in Spanish.

 Though little gold was found, Costa Rica today is indeed rich with coffee and bananas. Coffee is the most important product in Costa Rica and most of it is exported (出口) to other countries like America and West Germany. Bananas are the country’s second most important export.

 Costa Ricans also grow many other crops such as fruits, corn and beans for their own use. Costa Ricans love colors and their houses are painted in bright colors. 

 Education is very important to the Costa Ricans. Almost every village has a school and education is a must for children between seven and fourteen years of age. Boys and girls go to separate (单独的) schools. Classes begin in March and end in November. The other three months of the year are harvest time and the children have to help their parents to pick coffee beans.

1. What’s the main idea of the first paragraph?

A. How Columbus found Costa Rica.

B. How Costa Rica got its name.

ish,  10  we can use the same way in

C. What the Costa Ricans wore.   

D. What language the Costa Ricans spoke.

2. The Costa Ricans may NOT paint their houses ______.

A. pink and red        B. grey and black

C. blue and green    D. yellow and orange

3. In Costa Rica, boys and girls between seven and fourteen ______.

A. must go to school 

B. study in the same school

C. do not have to go to school at all

D. can choose to stop schooling at any time

4. From December to February, school children in Costa Rica ______.

A. have lessons every day

B. have their examinations

C. help their parents pick coffee beans

D. help their parents decorate their houses 

5. This passage is mainly about ______.

A. Christopher Columbus     B. Costa Rica  

C. some products from Costa Rica       

D. the education of Costa Rica

 

六、作文(共10分)

要求:请以“My  Family ”为题写一篇不少于80词的英语作文。

al;font-size:12.0000pt;mso-font-kerning:0.0000pt;" >

A. How Columbus found Costa Rica.

B. How Costa Rica got its name.

{C}ish,  10  we can use the same way in
 

佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(二)答案

一. 翻译短语(每题2分,共20分)                             

1 first of all     2 look for

3 have off         4 open an account 

5 keep up with     6 set up 

7 grow up           8 as a result 

9 by oneself       10 in store

二、选词填空题 (每题2分,共20分)

1. boring         2.shy

3. strict         4. organised

5. amusing        6. popular

7. intelligent    8. nervous

9. serious        10. patient

 

三、单项选择(每题2分,共20分)

CCBCB DCCAB

四、完形填空. (每题2分,共20分)

CAADC BCBAD

五、阅读理解(每题2分,共10分)

BBACB

六 作文 (略)(共10分)


 佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(三)

一、单项选择(共10小题,每小题2分;满分20分)

1.      The building is about 80 ________.

A. feet height         B. foot high        C. feet high        D. feet’s high

2.      Does Tom often play ________ guitar after ________ school?

A.  /,    /          B. the ,  /          C. the ,  the       D. a,    the

3.      ________ of the apples in the bag are soft and sweet .

A. Two- third         B. Three-second     C. Two-thirds      D. second-thirds

4.      Our city is becoming _________.

A. more beautiful and beautiful             B. more and more beautiful

C. more beautiful and more beautiful         D. beautifuler and beautifuler

5.      ________ of them has a dictionary and ________ one of them can look up words in the dictionary.

A. Each,    every    B. Every, each       C. Each,   Each     D. Every,   every

6.      The visitors _______ France arrived _______ Shenzhen Station yesterday.

A. of,   to          B. from,    at       C. from,   in       D. of,  on

7.      How long did it _______ you to finish the work?

A. spend            B. pay              C. took             D. take

8.      Stamps_________ by people for ________ letters.

A. use,  send       B. are used,  sent    C. is used,  sending  D. are used,  sending 

  9. ------Where is Lucy?      ------She _______ in the teachers’ office.

A. maybe           B. may              C. may be         D. may is

10. ------ ________ does he go to see Mr. Black?

------Twice a month, I think.

A. How long        B. How many         C. How soon       D. How 

二、用所给词的适当形式填空(每题2分,共20分)

aspects    account    handle    check   cope,

smart    share   fear   enter   succeed

1. Glass,______ with care.

2. I’ll open an________ in your name.

3. We should consider the plan in all its _______. 

4. I would like to pay by ______ rather than in cash.

5. She had a lot of difficulties  ,but she was able to _____with them.  

6. Tom is a very _____ boy ---he is one of the best students in his class.

7. You have to work hard if you want to _____ in you courses.

8. Mary is my best friend and I always ______my secrets with her.

9. The lost traveller was filled with _____when he saw a bear running toward him.

10. Children in China ____school at the age of 6 or 7 and must study there for at least nine years.

 

三、连线(共10个小题,每小题2分;满分20分)

A. attack         1.an animal, especially if you don’t know what kind of animal it is

B. claw          2.an unknown animal that is big and frightening

C. creature        3.with a lot of hair

D. dinosaur        4.the mark left on the ground by a foot

E. footprint        5.a part that sticks out at the back of an animal’s body

F. hairy           6.a large animal that lived thousands of years ago

G.. monster        7.something that continues to exist after death

H. spirit           8.the sharp nails that some animals and birds have on their feet

I. tail             9.to use violence against someone

J. deck            10.a floor on a boat

四、句子翻译(每题2分,共20分)

                        

1.我哥哥每周去图书馆两次。

______________________________________________

2.他学习英语已经十年了。

_______________________________________________

3.那部电影真令人感动。

_______________________________________________

4.冬天来了,天气越来越冷了。

————————————————————

5.这个房间是那个房间的三倍大。

_______________________________________________

6.The boys are playing football right now.

_______________________________________________

7. Collecting coins is my hobby.

________________________________________________ 

8. The girl becomes more and more beautiful.

________________________________________________________

9. The busier my mum gets, the happier she is.

________________________________________________________

10. My neighbour is a kind-hearted lady.

________________________________________________________  

 

五、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

A

  Einstein was born in 1879 in Germany. As a child he was slow to talk. But when he was 14 years old, he became clever. He taught himself math from text books. He studied hard because he wanted to be physicist (物理学家)。

  In 1901, Einstein began teaching. In 1902, he went on with his study at the University of Inrich. Several years later, he put forward (提出)his Theory of Relativity(相对论)。

  To most people the Theory of Relativity is hard to explain. But once Einstein explained it very well to a group of young students. He said:" When you sit with a good girl for two hours, you think it is only a minute, But when you sit on a hot fire for a minute, you think it's two hours. That's relativity.

  Later Einstein went to America and never left there. His life ended at the age of 76.

1.  Albert Einstein was born in _______.

    A. America    B. England    C. Germany     D. Japan

2.      As a child he was not so fast to_________.

A. learn math  B. learn to speak    C. teach himself maths  D. explain the theory

3.      When he was a ______inrich, he put forward his famous Theory of Relativity.

A  student     B  worker  C  librarian     D  teacher

4.      It was _____ for Einstein to explain the Theory of Relativity.

A  hard    B   easy     C   well    D  difficult

5.      Einstein died in America in _______.

A  1955    B.  1956      C.  1954       D.  1945

B

   One day John took two of his friends into the mountains. They put up their tents and then rode off to a forest to see how trees were growing.

 By afternoon when they were about ten kilometers from their camp; it started to snow. More and more snow fell. Soon John could hardly see his hand before his face. He could not find the road! John knew there were two roads. One road went to the camp, and the other went to John's house. But all was white now. Everything was the same. How could he take his friends back to the camp?

  John had an idea. The horses! Let the horses take them back! But what would happen if the horses took the road to his house? That would be a trip of thirty-five kilometers in such cold weather!

  It was getting late. They rode on and on. At last the horses stopped.

  Where were they? None of them could tell. John looked around. What was that under the tree? It was one of their tents!

6.      John and his two friends went to the forest ______.

A.     to put up their tents

B.     to build their camp

C.     to find their way back

D.    to see the trees

7.      They could hardly find their way back because _____.

A.     there was only one road to their camp

B.     they couldn't decide which of the two roads went to their tents

C.     there was not any road at all in the mountains

D.    everything was covered by snow

8.      Obviously (显然), they wanted the horses to take them _____.

A. to John's house         B. to the camp

C. to the forest            D. to the mountains

9.      The horses stopped because _____.

A.     it was getting late

B.     they were tired after long running

C.     they knew that they had got to the camp

D.    they saw the trees

10.      When did the story happen?

A.     It happened on a cold winter day.

B.     It happened on a dark evening.

C.     It happened in a cold camp.

D.    It happened at night when nothing could be seen.
 

佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(三)答案
[NextPage]

一、选择(共10小题,每小题2分;满分20分)

1—5

C     b    c    b    a    

6—10

C      d    d    c    d   

二、选择单词完成下列句子 (每题2分,共20分)

1 handle  2 account  3 aspects  4 check  5 cope  6 smart  7 succeed 

 8 share  9 fear    10 enter

 

三、连线(共10小题,每小题2分;满分20分)

1—5

C     G    F    E    I  

6—10

D     H    B    A    J  

四句子翻译(每题2分,共20分)

1.My brother goes to the library twice a week.

2.He has studied English for ten years.

3.That film is really moving.

4.Winter is coming. It’s getting colder and colder.

5.This room is three times as large as that one.

6. 男生们正在踢足球。

7.收集钱币是我的爱好。

8.这个姑娘长得越来越漂亮。

9.我妈妈越忙就越高兴。

10.我的邻居是一位心地善良的女士。

五、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

1---5 CBDBA     6---10  DDBCA

 佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(四)

一、单项选择(每题2分,共20分)

1.______shirts are both on the desk.

A. Tom’s and John’s     B. Tom and John’s    

C. Tom and John        D. Tom and Johns’

2. Please write to me as ______ as possible.

A. quick          B. quickly         C. fast        D. soon

3. John won the gold medal in the _______ race in the 27th Olympic Games.

A. women’s 100-meters         B. women’s 100-meter  

C. women’s 100 meters         D. women 100 meter

4. ---Must we bring all the books with us?

---No, you_______.  You _______ bring some of them.

A. can’t,  may     B. may not,  will      C. needn’t,  may     D. won’t,  need

5. ---There is a piece of bad news from New York

---Really? ________?`

---The World Trade Center was bombed(爆炸).

  A. What happened         B. Who did it     

  C. When was it bombed     D. How was it bombed

6. Tom didn’t know anything about the paper because he _____ got any time to read

 it at that time.

A. hard      B. hardly      C. almost        D. nearly

7. The Greens are ______ holiday but I don’t know where they have gone ______ holidays.

A. in,  to      B. on ,  for     C. for ,  in        D. at,  on

8. They are both good at English, but only ______ of them is good at maths.

A. both      B. either       C. one           D. neither

9. The mountains will be covered by forests________.

A. after a few years          B. a few years time late

C. in a few years’ time        D. for a few years

10. Mother asked me if I_______ to the park

A. will go      B. went        C. was going       D. will going

二、句子英汉互译(每题2分,共10分)

1、我不能不钦佩她的勇气。

2、 他什么都不做,只是抱怨。

3、 There was nothing to do.

4、He is taller than me by 5cm.

5、Now his dream has come true.        

三、连线题(每题2分,共20分)                                   

1、to ride a bicycle                                   A citizen

2、someone who knows a lot about a particular subject      B cycle(v)

3、things that happen one after another, and have a         C dust

result

4、someone who lives in a particular town or country       D expert

5、very small bits of dirt or earth, on the ground           E forecast

or in the air

6、to continue to live after a difficult or dangerous         F process

 situation or event

7、to say what will probably happen                    G situation

8、everything that is happening at a particular            H survive  time

9、the air around the earth                              I garbage

10、rubbish                                          J atmosphere

四、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

A

 The world is not only hungry, but it is also thirsty for water. This may seem strange to you, since nearly 70% of the earth’s surface (表面 ) is covered with water. But about 97% of that is sea water ,or salt water. Man can only use the other 3%---the fresh water from rivers, lakes, underground, and other sources(源泉 ). And we can not even use all of that. Even worse, some of it has been made dirty.

However, as things stand today, this fresh water is still enough for us. But our need for water is becoming larger and larger quickly---- almost day by day. We should take steps to do with this problem now and in this way we can get away from a serious world---wide water shortage(缺乏 ) later on.

We all have to learn how to stop wasting(浪费 ) our valuable water. One of the first steps is to develop (开发 ) ways of reusing it. Today in most large cities, water is used only once and then sent out into a sewer system(下水道 ). From there it returns to sea or runs into underground places.

But even if every large city reused its water, we still would not have enough. All we’d have to do to make use of sea water in the world is to remove the salt. If we take these we will be in no danger of drying up.

1.The world is thirsty for water because_________.

A.     man has not got enough food to eat.

B.     We haven’t got enough fresh water.

C.     Only 70% of the earth’s surface is water.

D.    More water is sent into sewer system

2. The underlined word valuable means______.

    A. much and salty               B. fresh and enough

    C. dear and useful               D. clean and helpful

3. What should we do if we want to have enough fresh water?

(a) Make full use of the sea water.

(b) Carry salt water into lakes or rivers

(c) Try to save the fresh water as much as possible.

(d) Do our best to use the water again.

(e) Drink and use all the water on the earth’s surface.

A. (c) and (e)      B. (a) and (d)     C. (a), (c) and (d)    D.(b) (d) and (e)

4. The best but the most difficult way to solve (解决) the water problem of the world is to _______.

    A. remove the salt from sea water       B. make the water in cities clean.

    C. take the water from underground     D. make the need for water smaller

5. What is the best title for this passage?

 A. The Importance of the water        B. The World’s Water Problem

   C. The Thirsty World                D. Fresh Water and Sea Water

 

B

Americans with small families own a small car or a large one. If both parents are working, they usually have two cars. When the family is large, one of the cars is sold and they will buy a van(住房汽车 ).

A small car can hold four persons and a large car can hold six persons but it is very crowded(拥挤 ).

 A van can hold seven persons easily, so a family with three children could ask their grandparents to go on a holiday travel. They could all travel together.

Mr. Hagen and his wife had a third child last year. This made them sell a second car and buy a van. Their children are usually asked to sit in the back seats behind them. The sixth and the seventh seat are used to put other things, for a family of five must carry many suitcase(箱子 ) when they travel. When they arrive at their grandparents’ home, the suitcases are brought into the home and the two seats can then carry the grandparents.

 Americans call vans motor homes. A motor home is always used for holidays. When a family are traveling to the mountains or to the seaside, they can live in their motor home for a few days or weeks. All the members of a big family can enjoy a happier life when they are traveling together. That is why motor homes have become very popular. In America there are many parks for motor home.

6. From the passage, a van is also called ________.

A. a motor car       B. a motor home       C. a motorbike       D. a big truck

7. Before Mr. Hagen and his wife bought a van, they ________.

   A. sold their old house                     B. moved to their grandparents’ house

   C. built a new place for a van                D. sold their second car

8. A motor home is usually owned by a family with _______.

   A. a baby        B. much money      C. more than two children   D. 

e="mso-spacerun:'yes';font-family:'Times New Roman';font-size:12.0000pt;mso-font-kerning:1.0000pt;" >

 

    C. dear and useful               D. clean and helpful

3. What should we do if we want to have enough fresh water?

(a) Make full use of the sea water.

(b) Carry salt water into lakes or rivers

(c) Try to save the fresh water as much as possible.

(d) Do our best to use the water again.

(e) Drink and use all the water on the earth’s surface.

interest in van

9. Americans usually use motor homes_________.

A.     to travel with all the family members on holiday.

B.     to do some shopping with all the family members

C.     to visit their grandparents at weekends.

D.    To drive their children to school every day.

10. Motor homes have become popular because_______.

A.     they can take people to another city when people are free.

B.     They can let families have a happier life when they go out for their holidays

C.     Some people think that motor homes are cheap.

D.    Big families can put more things in motor homes.

  五.完型填空(每题2分,共20分)

 

The moon, our 1 , travels 2 the Earth. It has 3 been visited by man in spaceships. 
Man-made satellites have been sent up 4 space by many countries. They go round 5 . We used them 6 us to learn more 7 the Earth, the weather and other things. They are also used to 8 and receive massages. It makes people 9 different countries understand each other better. So people say the world itself is becoming a much 10 place。

( ) 1. A. satellite  B. satellites  C. Sun  D. Earth 
( ) 2.A.on  B. near  C. round  D. before 
( ) 3.A. just  B. never C. before  D. already 
( ) 4.A. to B. into C. in D. over 
( ) 5.A.the Sun B. the Earth C. The Moon D. the Sea 
( ) 6.A.help B. helping C. to help D. helped 
( ) 7.A.about B. for C. of D. on 
( ) 8.A.send B. sending C. sends D. sent 
( ) 9.A.come B. comes C. from D. form 
( ) 10.A.larger B. bigger C. small D. smaller

六 要求:请以“My  Hobbies ”为题写一篇不少于100词的英语作文。(10分)
 

佳木斯职业学院2016年单独招生考试英语试卷(四)

 

一 单项选择(共10小题,每小题2分;满分20分)

1-5  ADBCA    6-10  BBCCC

二翻译句子(每题2分,共10分)

1. 打开车里的收音机。

2.不要违反交通规则。

3.你必须按照老师要求的去做。

4. You do it right away.

5.Don’t go near the river. It may be very deep. 

三、连线(共10个小题,每小题2分;满分20分)

1—5

C     G    F    E    I  

6—10

D     H    B    A    J  

四、阅读理解(共10小题,每小题2分;满分20分)

1-5   BCCAB      6-10   BDCAB

五 完形填空(共10小题,每小题2分;满分20分)

ACDAB  CAACD

六作文(略)(10分)

免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

黑龙江单招网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 黑龙江单招网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市两江新区金贸时代19幢507(轻轨3号线金渝站1号出口)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: